Boek Levend Organiseren

Het kan anders. We zijn gewoon gaan vinden dat werken ploeteren is en dat we prestaties moeten najagen. Maar op die manier verdwijnen levendigheid, plezier en creativiteit. Ervoor in de plaats komen overleven, stagnatie en verval. Dat is niet gewoon en het hoeft ook helemaal niet te gebeuren. Levend Organiseren laat zien hoe organisaties en hun mensen juist vitaal en creatief kunnen zijn en blijven. En dat is belangrijk want de wereld heeft, juist in deze tijden, levendige organisaties nodig, die de samenleving en de aarde dienen in plaats van erop te parasiteren.

Levend Organiseren is een boeiende weerslag van vijftien jaar werkpraktijk binnen organisaties. Het is ontstaan door te experimenteren en te leren. Met praktische vragen en oefeningen die uitnodigen om zelf mee te doen en ook onderdeel te worden van een nieuw verhaal over ‘organisatie-zijn’.

Over de auteur

Jeanette Koekkoek (1968) werkt sinds 2007 vanuit haar bedrijf Zinkracht met mensen en organisaties die op zoek zijn naar hun essentie en eigenheid. De laatste jaren werkt ze ook aan leergemeenschappen voor levend werken en organiseren. De natuur, met haar subtiele en onzichtbare krachten, is daarbij haar grootste inspiratiebron. Ook haar liefde voor het mysterie, het mystieke en wijsheidstradities heeft een duidelijke plek in haar werk.